Çaykur'un Ramazan ayına özel olarak çay tiryakileri için harmanladığı Ramazan çayı; kendine has aroması, burukluğu ve lezzeti ile iftar ve sahur saatlerinde tüketilebilecek bir üründür.
Çay, güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra içerisinde bulunan yüksek orandaki flavonoidler sayesinde kalp-damar hastalıklarına ve kan damarlarının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca, yemeklerden sonra içeceğiniz çay sindirimi kolaylaştırır.
Çayınızdan tam olarak keyif alabilmek için taze ve kireçsiz su ile demlemeye özen göstermelisiniz. Porselen demlik kullanımı da çayın iyi demlenmesi açısından önemlidir. Demleme süresi yaklaşık olarak 10-15 dakika arası olmalıdır fakat bu süre kişinin damak tadına göre değişiklik gösterebilmektedir.
Gramaj