260.00 TL
248.00 TL
İlgili Ürünler | ||
---|---|---|
Ürün | : |
Gümüşhane Kelkit Kuru Fasulyesi 1kg
Gümüşhane Kelkit Yöresinin fasülyesidir Yemeklerde Çok lezzetli Ve Kolay Pişimi İle ün Yapmıştır
Yöresel Bir Üründür
Kelkit doğal ürünlerin yetiştiği Doğu Karadeniz’de Gümüşhane ilimizin şirin ilçelerinden biridir. Son yıllarda organik ürünlerin de üretildiği yerlerden biri olan Kelkit’in kuru fasulyesi de meşhurdur. Kelkit kuru fasulye Kelkit’te yetişen etli ve şeker kuru fasulye çeşididir. Lezzeti ve doğallıyla aranan bir ürün olan Kelkit Kuru fasulyesinden yapılan Güveçte tereyağlı kuru fasulye yada Etli kuru fasulye hiç yediniz mi? Yemediyseniz hemen aşağıdaki tarife göre pişirin ve siz de Kelkit Kuru fasulyesinin lezzetini keşfedin.
Etli Kelkit Kuru Fasulye Tarifi:
Kullanılan malzemeler:
İki baş büyük kuru soğan İki adet su bardağı Kelkit fasulyesi
İki çorba kaşığı köy tereyağı
İki çorba kaşığı domates salçası (ev yapımı olursa tercih sebebidir)Yarım kg kemikli (tercihe göre kemiksiz de olabilir) kuzu eti.
Bir tatlı kaşığı tuz
Altı su bardağı su
Hazırlanışı:
Kuru fasulye bir gece boyunca bolca soğuk suda ıslanmaya terk edilir. Ertesi gün yıkanır ve süzülerek bir kenara bırakılır.
Bir tavaya tereyağı konularak etler karıştırılır ve kavrulur.
Soğanlar doğrandıktan sonra etlerin üzerine ilave edilir sık sık karıştırılarak et suyunu verene kadar kavrulur ve salça eklenerek tekrar su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca bir tarafta bekletilen kuru fasulyeler içerisine dökülerek ve tuz ilave edilerek pişirilir.Fasulyeler iyice yumuşadığında ve kıvama geldiğinde tencerenin ateşi söndürülür ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun…