0

Hakiki Ovit Yayla Balı (1Kg)

Hakiki Ovit Yayla Balı (1Kg)

Marka: YÖRESEL ÜRÜN
%16

740.00 TL

625.00 TL

Ürün Seçenekleri
HEDİYE..
  • Hamsi Kolanyası
  • Çay Kolanyası
Şimdi sipariş verirseniz içerisinde kargoda.
Hızlı Kargo
Hızlı Kargo
Sepete Ekle
Hemen Al

RİZE'NİN EN YÜKSEK (RAKIM 2640 M) YAYLASI RİZE VE ERZURUM İLİNİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN OVİT DAĞI GEÇİTİDİR ,YÜKSEK RAKIM OLMASI,ÜLKEMİZİN BAŞKA HİÇBİR BÖLGESİNDE YETİŞMEYEN  YÜZLERCE ÇİÇEK VE BİTKİ ÖRTÜSÜNE SAHİPTİR.YAYLACILIK VE ARICILIK YAPAN ÜRETİCİLERDEN HAVA ŞARTLARINA GÖRE 20GK TENEKELER ŞEKLİNDE TEMİN EDİP GIDA MÜHENDİSLERİMİZCE BAL NUMUNESİ ALINARAK TAHLİL YAPILARAK SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNULMAKTADIR 

 


 

 

 

Bal neden besleyicidir ve enerji verir?

Bal, vitaminler, enzimler, mineraller, aminoasitler ve vücut için gerekli yaşamsal değerde diğer pek çok elementi içerir. Bu balı, şekerli ürünlerden ayıran en belirgin özelliktir. Arılar, 1 gram bal için 4.000'den fazla çiçeğin nektarını toplarlar. Bal, binlerce çiçeğin, bitkinin besleyici değerlerini ve şifasını taşır. Kişinin beslenme ve enerji ihtiyacına büyük ölçüde katkı sağlar. 100 gram balda, yaklaşık 304 kalori(kcal) vardır. Öte yandan bal, antioksidan ve antibakteriyel özelliğiyle, vücudun direncini güçlendirir. Sağlığı korumaya yardımcı olur.


 

Gerçek bal bozulmaz, kristalleşebilir.

Yaygın kanının aksine, gerçek bal bazen kristalleşir. Bu, bozulduğu anlamına gelmez. Kristalleştiği haliyle de tüketilebilir; besin değerini kaybetmez. Balı kristalleşme öncesindeki kıvamına getirmek mümkündür: Benmari usulü (45°C'yi geçmeyen sıcaklıkta su dolu bir kabın içinde, suyla doğrudan temas ettirmeden) ısıtmak, kristalleşmenin çözülmesi için yeterlidir. Sahte bal ise kristalleşmez; çünkü içinde doğal özler bulunmaz.

 

 

 

 

 


 

 

 

Bankalara özel taksit seçenekleri :


Ortalama Değerlendirme » puan
  • *
  • *
  • *
  • *

İlgili Ürünler

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır